Corina Holla nieuwe voorzitter VNO-NCW Den Haag

18 feb 2019

Op 31 januari 2019 is Corina Holla benoemd tot voorzitter van VNO-NCW Den Haag. Zij volgt interim-voorzitter Bob Toetenel op.

VNO-NCW Den Haag is een van de tien ondernemerskringen van VNO-NCW West. Het bestuur van deze kring behartigt de belangen van het bedrijfsleven in de regio Den Haag en organiseert netwerkactiviteiten voor haar leden. De nieuwe voorzitter, Corina Holla, is vertrouwd met beide taken. Zo is zij sinds 2005 werkzaam voor het lobby- en public affairs kantoor Meines Holla & Partners. Sinds januari 2010 is zij ook een van de twee eigenaren van dit bureau en bekend met de uitdagingen van het ondernemerschap.

Holla: “Ik heb veel zin om – samen met de andere bestuursleden – de ondernemersvereniging in groot Den Haag verder uit te bouwen. Dat kan door vooral heel goed naar iedereen te luisteren, boeiende en verrassende bijeenkomsten te organiseren, in te spelen op de issues die zich in deze omgeving voordoen en de leden op de hoogte te houden van wat we voor ze doen.”

Hoewel Den Haag van oudsher een ambtenarenstad is, ziet zij dat de gemeente steeds meer ruimte geeft aan ondernemerschap. “De stad oefent inmiddels aantrekkingskracht uit op innovatieve ondernemers die hun bedrijf net zijn begonnen en willen doorgroeien. Zij kunnen de economie een boost geven en helpen bij bepaalde transities, zoals naar duurzame energie. VNO-NCW Den Haag steunt deze ontwikkeling. Voor duurzame, economische groei in deze regio blijven we ons voor 100 procent inzetten!”

Holla was eerder actief lid van VNO-NCW West als bestuurslid van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Deze functie heeft zij in de periode 2010-2017 vervuld. In de periode 2002 – 2005 heeft zij voor de Amsterdamse VVD een bestuurlijke nevenfunctie gehad. Zij is als voorzitter VNO-NCW Den Haag benoemd voor een termijn van 3 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van nog eens 3 jaar.

Bob Toetenel is in 2018 na het vertrek van Rob Perik tijdelijk voorzitter van VNO-NCW Den Haag geweest. Toetenel zit sinds 2015 in het bestuur van VNO-NCW Den Haag.