Belangenbehartiging Duitsland

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Wij zien daarom een grote behoefte bij organisaties om hun belangen in Duitsland te behartigen. Dankzij jarenlange ervaring beschikt Meines Holla & Partners over meer kennis van en inzicht in Duitsland en de Duitse politiek dan welk ander Nederlands public affairs- en lobbykantoor. Wij helpen u dan ook graag bij het uitzetten van een effectieve Duitsland-strategie.

Wij helpen u graag bij het uitzetten van een effectieve Duitsland-strategie.

Onze aanpak

Meines Holla & Partners helpt zowel Nederlandse als Duitse ondernemingen om de vertaalslag te maken van ondernemingsbesluiten naar de specifieke politieke situatie in het andere land. Op basis hiervan kunnen wij onze opdrachtgevers adviseren omtrent strategische beslissingen en uit te voeren acties. Onze jarenlange ervaring en expertise staat garant voor een onderbouwd en deskundig politiek advies.

3

 Consultants met een Duitse achtergrond

De afgelopen 25 jaar heeft Meines Holla & Partners gebouwd aan een sterk Duitsland-team. Onze consultants zijn werkzaam in Den Haag, Berlijn, Düsseldorf en andere Duitse steden waar de belangenbehartiging het meest effectief is. Zij hebben door hun achtergrond en werkervaring veel kennis over en inzicht in zowel de Nederlandse als Duitse politieke cultuur en taal. Zij zijn van Duitse afkomst, hebben gewerkt voor Duitse ondernemingen in Nederland of hebben een aantal jaren in Duitsland gewoond en gewerkt. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat Meines Holla & Partners goed in staat is om uw belangen in Duitsland effectief te behartigen.

3

Groot netwerk in de Duitse politiek en media

Door jarenlang actief te zijn in Duitsland is ons netwerk aanzienlijk. Of het nu gaat om bewindslieden, politici, ambtenaren, diplomaten, platforms, wetenschappelijke instituten of de media: wij zetten op het juiste moment onze contacten in. Dit doen wij voor u, met u, en namens u.

3

Kennis van de Duitse politieke cultuur

De Duitse politiek kent vele politieke en bestuurlijke niveaus en spelers. Zo is de politieke cultuur in het Duitse parlement, de Bondsdag of Bundestag, geheel anders dan in de Tweede Kamer. De Bondsraad of Bundesrat heeft daarnaast ook aanzienlijk meer bevoegdheden in het wetgevingsproces dan bijvoorbeeld de Eerste Kamer. Maar ook de politiek in de Bundesländer is niet te vergelijken met de Nederlandse situatie. Meines Holla & Partners kent deze onderscheidende kenmerken als geen ander en anticipeert daarop.

Wij zijn hét kantoor voor uw Duitse belangenbehartiging

Dankzij jarenlange ervaring beschikt Meines Holla & Partners over meer kennis van en inzicht
in Duitsland en de Duitse politiek dan welk ander Nederlands public affairs- en lobbykantoor.

Z

Consultants met een Duitse achtergrond óf jarenlang werkzaam geweest in Duitsland

Z

Groot netwerk in Duitse politiek en media

Z

Kennis van de Duitse politieke cultuur

Z

Kantoor in het politieke hart van Berlijn

Lees meer over …

Public Affairs & Lobbyen

Coaching & Training

U

Political Intelligence & Monitoring

U

Politieke analyse bij M&A