Corina Holla

Senior Partner / Directeur

Corina’s zeer ruime ervaring in het bedrijfsleven is van essentieel belang voor Meines Holla & Partners, waar ze in 2005 begon. Daarnaast is ze lang actief geweest op het politieke vlak. De zakelijke ervaring en persoonlijke politieke interesse vormen een waardevolle combinatie.

Sinds 2010 is Corina mede-eigenaar van Meines Holla & Partners. 

Voorbeelden van werkzaamheden

Corina heeft onder andere opdrachtgevers in de farmaceutische industrie en in de branches leisure & entertainment, biotechnologie, openbaar vervoer en telecommunicatie.

Ze lobbyde tegen de invoering van nieuwe wetgeving die schadelijk was voor een aantal organisaties gerelateerd aan de concert- en evenementenbranche. Tegelijkertijd werd de opdrachtgever als betrouwbare en serieuze partner gepositioneerd. Daarvoor zijn vele gesprekken gevoerd met Kamerleden en ambtenaren. Daarnaast is onder meer een branchevereniging opgericht, zijn er gesprekken gevoerd met de Consumentenautoriteit en Consumentenbond en onderzoeken door derden uitgezet.

Ook ondersteunde Corina een farmaceutisch bedrijf bij het ambtelijk en politiek mogelijk maken van grote congressen buiten Nederland. Hiertoe zijn complexe aanvragen ingediend bij Nederlandse instanties, contacten met ambassades gelegd, gesprekken gevoerd met bewindspersonen uit de betreffende landen en officiële politieke momenten georganiseerd gedurende het congres.

Voor een private openbaar vervoerorganisatie hield zij zich intensief bezig met verschillende wetsvoorstellen en –wijzigingen. Dat gebeurde zowel in de Tweede als Eerste Kamer, evenals op ambtelijk niveau.