Eva Nieuwsma

Junior Consultant

Eva Nieuwsma werkt sinds februari 2017 bij Meines Holla & Partners. Als juriste is haar bijdrage bij diverse lobby- en public affairs trajecten in zowel de private als publieke sector van groot belang. Zij kijkt met een scherpe juridische blik naar wet- en regelgeving en doorziet hiervan goed de gevolgen voor de bedrijfsvoering van opdrachtgevers. Eva richt zich onder meer op het analyseren van politieke ontwikkelingen en ondersteunt opdrachtgevers door het voorbereiden en uitwerken van lobbystrategieŽn. 

Voorbeelden van werkzaamheden

Voor een brancheorganisatie binnen de leisure & entertainmentsector assisteert Eva op het gebied van public affairs bij de strategiebepaling- en de uitvoering daarvan ten behoeve van hun positionering bij de Haagse politiek. Verder houdt zij wet- en regelgeving in de gaten en doet voorstellen voor lobbystrategieŽn ten behoeve van een grote juridische dienstverlener. Eveneens is zij voor een belangrijke internationale speler op het gebied van de spoorweginfrastructuur nauw betrokken bij het vormgeven en uitvoeren van lobbyactiviteiten richting Kamerleden en ministeries.
Hiertoe worden door haar de politieke ontwikkelingen en wet-en regelgeving nauwgezet gevolgd en stelt zij stakeholders- en risicoanalyses op. Tevens draagt zij er zorg voor dat –veelal op basis van een onderliggend strategisch lobbyplan- gesprekken met ministeries en Kamerleden worden voorbereid en gearrangeerd. 

Achtergrond 

Eva is afgestudeerd in civiel recht en ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hiervoor heeft zij gedurende zeven jaar bij verschillende branche- en werkgeversverenigingen gewerkt waar zij ervaring heeft opgedaan bij uiteenlopende lobbytrajecten.