Jan Hendrik Galdiga

Consultant

Jan Hendrik werkt sinds januari 2015 bij Meines Holla & Partners. Hij adviseert de opdrachtgevers bij diverse lobby- en public affairs-trajecten, waarbij hij zich vooral richt op Duits-Nederlandse opdrachtgevers en EU-gerelateerde onderwerpen. Naast zijn reguliere werkzaamheden draagt Jan Hendrik bij aan de jaarlijkse organisatie van het Journalistenstipendium Duitsland-Nederland (JDN) dat Meines Holla & Partners organiseert in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 Voorbeelden van werkzaamheden

Rotterdams haven- en industriegebied

Jan Hendrik adviseert onder andere een grote onderneming uit het Rotterdamse haven- en industriegebied over de strategie ten aanzien van de Duitse politiek en overheden.

Landelijke thema’s

Daarnaast begeleidt Jan Hendrik verschillende provincies en gemeenten bij verschillende projecten voor beter en meer grensoverschrijdend spoorverkeer richting Duitsland.

Belangenbehartiging Duitsland

Jan Hendrik is tevens betrokken bij de belangenbehartiging van een Duits-Nederlandse postorderapotheek waarbij hij in contact staat verschillende stakeholders.

 Achtergrond

Jan Hendrik groeide op in het Duitse Ruhrgebied en woont en werkt sinds 2009 in Nederland. Hij studeerde European Studies en internationaal recht aan de universiteiten van Twente, Amsterdam en het Noorse Oslo. Jan Hendrik deed zijn eerste werkervaring op bij een Haagse denktank, waar hij meewerkte aan strategische beleidsadvisering voor Nederlandse ministeries en bedrijven.