Wouter Schelfhorst

Consultant

Wouter werkt sinds 2013 bij Meines Holla & Partners. Als consultant is hij bij diverse lobby- en public affairs-trajecten betrokken en is hij werkzaam voor (internationale) opdrachtgevers uit zowel de publieke als private sector. Momenteel richt hij zich vooral op opdrachtgevers die actief zijn in de volgende sectoren: kansspelen, energie, financiŽn en sociale zekerheid. 

Voorbeelden van werkzaamheden

Wouter was als adviseur betrokken bij meerdere grote M&A-trajecten, in het bijzonder waar deze zich voltrokken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. 

Daarnaast treedt Wouter op als adviseur voor (inter)nationale (beursgenoteerde) kansspelaanbieders, actief op meerdere terreinen van de kansspelmarkt. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor de strategie, de opzet en uitvoering van de lobby- en public affairs-activiteiten en de contacten met beleidsmakers en derden in Den Haag. 

Voor een groot internationaal energiebedrijf treedt Wouter op als politiek adviseur en houdt hij zich onder andere bezig met de implementatie van Europese wetgeving in Nederland, de Nederlandse inbreng in Europa en met de strategievorming en –uitvoering richting lagere overheden, ministeries en Tweede Kamer.

Verder is Wouter als strategisch adviseur verbonden aan meerdere private uitvoerders van sociale zekerheid in Nederland en begeleidt hij een internationaal hedgefonds bij de activiteiten in Nederland.

Achtergrond

Wouter studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen met een master gericht op politiek, beleid en bestuur. Naast zijn werk is Wouter actief als bestuurslid bij de Haagse young professional-organisatie YoungTheHague.