Vacature Junior Research Consultant

Is belangenbehartiging iets voor jou? Vind je het boeiend om informatie te verzamelen en te analyseren die leidt tot acties ten behoeve van opdrachtgevers? Heb je daar affiniteit of zelfs ervaring mee? En vind je het een geweldige uitdaging om op het snijvlak van bedrijfsleven, maatschappij en politiek te werken ten behoeve van uiteenlopende opdrachtgevers? Misschien ben jij dan wel de collega die wij zoeken!

Op dit moment zijn wij op zoek naar een                                                     

                                JUNIOR RESEARCH CONSULTANT (m/v)Meines Holla & Partners is een adviesbureau voor strategische communicatie dat zich in het bijzonder richt op lobby en public affairs. Zowel in Nederland als in Duitsland werken wij voor (internationale) opdrachtgevers uit de private en publieke sector, daar waar politieke besluitvorming belemmerend werkt voor de ondernemingsdoelstellingen. Dat doen we transparant, doelgericht, overzichtelijk en creatief. Bij Meines Holla & Partners zijn consultants (in teams) werkzaam die de problemen van opdrachtgevers omzetten in concrete strategieŽn en acties, om samen de overeengekomen doelstellingen te behalen.

Functieomschrijving en -voorwaarden

Een junior research consultant verleent ondersteuning aan de consultants e/o partners. Je richt je op het coŲrdineren en stroomlijnen van alle informatie ten behoeve van bestaande en potentiŽle opdrachtgevers. Je verzamelt en analyseert informatie uit het politieke en economische speelveld en vertaalt deze voor de consultants e/o partners. Je monitort actuele politieke ontwikkelingen, volgt relevante debatten en doet hiervan verslag aan de collega’s en de opdrachtgever. De research consultant is de spin in het informatieweb. Je bent op de hoogte van alle informatie over en nieuwste ontwikkelingen op de thema’s die voor onze opdrachtgevers van belang zijn. Je schuift soms aan bij klantoverleggen om een update te geven over de laatste stand van zaken op een dossier. Daarnaast doe je onderzoek en schrijf je achtergronddocumenten ten behoeve van de opdrachtgever, zoals stakeholderanalyses, kansen en bedreigingen door wet- en regelgeving, begrotingsanalyses en beleidsoverzichten.

Wij zoeken iemand met twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie, met affiniteit met het bedrijfsleven ťn uiteraard met politiek. Grondige kennis van politieke besluitvormingsprocessen is een pre. Vanwege het internationale karakter van veel van onze opdrachtgevers is een uitstekende beheersing van de Engelse taal een vereiste. Ook vaardigheden op het gebied van onderzoek en analyse zijn een must, net zoals uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Een ondernemende, commerciŽle instelling is een groot voordeel.

De functie is fulltime (40 uur) met voldoende mogelijkheden voor doorgroei.

Mocht je meer willen weten over de inhoud van de functie neem dan contact op met Corina Holla of Wouter Schelfhorst. Telefoon: 070 362 25 52.

We ontvangen je motivatie en cv naar onderstaand adres uiterlijk 28 augustus:
Meines Holla & Partners
Corina Holla
Lange Voorhout 26
2514 EE Den Haag

email: