25ste editie van de Journalistenuitwisseling van start gegaan

11 jun 2019

Vandaag begint het werk voor de nieuwste lichting van het Journalistenstipendium Duits-Nederland (DJN). Vijf Duitse en vijf Nederlandse journalisten de komende tijd op hun gastredacties in het andere land zullen verblijven. Afgelopen donderdag werd het officiële startsein gegeven van deze uitwisseling met de feestelijke uitreiking van de certificaten op de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.

Op deze uitreiking werden er speeches gegeven van onder andere onze managing partner Rob Meines, de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann en hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad Hans Nijenhuis.

Meines Holla & Partners organiseert al 25 jaar het Journalistenstipendium Duitsland-Nederland (JDN). Dit is een intensief uitwisselingsprogramma voor journalisten uit beide landen. De journalisten verblijven twee maanden in Duitsland of Nederland en leren zodoende het andere land en de journalistieke cultuur kennen. De uitwisseling telt inmiddels meer dan 300 alumni. Meer informatie over het JDN is hier te lezen.