Bernard Bot neemt na 12 jaar afscheid als voorzitter Carnegie Stichting

11 jun 2019

Met het aflopen van zijn laatste bestuurstermijn op 1 maart 2019, is Bernard Bot afgetreden als voorzitter van de Carnegie Stichting en bestuursvoorzitter van de Haagse Academie voor internationaal recht. De heer Bot wordt opgevolgd door oud-minister van Justitie en oud-vicepresident van de Raad van State Mr. Piet Hein Donner. Op 11 april heeft er een afscheidssymposium plaatsgevonden in het Vredespaleis voor de heer Bot. Een kleine foto-impressie van deze bijeenkomst is hieronder te bekijken.

Bernard Bot is in 2007 aangetreden als voorzitter van de Carnegie Stichting. De Carnegie Stichting is de eigenaar en beheerder van het Vredespaleis in Den Haag. In dit Rijksmonument met het Europees Erfgoedlabel is zowel het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties gevestigd als ook het Permanent Hof van Arbitrage, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en de Bibliotheek van het Vredespaleis, de oudste en meest vermaarde bibliotheek wereldwijd op het gebied van internationaal recht en vrede.

Onder het voorzitterschap van de heer Bot is onder meer het bezoekerscentrum voor toeristen bij het Vredespaleis gebouwd en is de Grote Rechtszaal, waarin het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties zijn rechtszittingen houdt, gerestaureerd. Daarnaast is er onder leiding van de heer Bot besloten door de Haagse Academie voor internationaal recht om naast de welbekende zomercursussen ook wintercursussen aan te bieden in het internationaal publiek- en privaatrecht voor studenten uit ruim 100 landen. Tevens heeft de heer Bot zich sterk gemaakt voor het behoud van de Bibliotheek van het Vredespaleis die door de Carnegie Stichting wordt beheerd. Deze bibliotheek bedient de vele internationale organisaties die gevestigd zijn in de gemeente Den Haag, de stad van vrede en recht.