Bert Bakker bij BNR over de Provinciale Statenverkiezingen

28 mei 2019

Op vrijdag 22 maart was onze collega Bert Bakker te gast bij BNR Nieuwsradio. In het programma BNR Project Binnenhof, waarin besproken wordt wat er gebeurt in de wandelgangen van de Nederlandse politiek wanneer de camera’s uitgaan, was Bert aan het woord over de Provinciale Statenverkiezingen van 2019. Hierin sprak hij onder andere over wat deze uitslag betekent voor de gevestigde partijen en het huidige kabinet. Welke gevaren liggen er op de loer nu de regering van Rutte kwetsbaarder dan ooit is in de Eerste Kamer, en zal bijvoorbeeld de eindstreep behaald worden voor het Klimaatakkoord met de toegenomen invloed van Forum voor de Democratie?

‘Naarmate de Tweede Kamerverkiezingen dichterbij komen neemt de zenuwachtigheid toe bij de regeringspartijenDe electorale krachten die eraan trekken zijn wel heel groot. Als in de peilingen dat VVD en CDA verder leeglopen, hoe gaat dat dan verder? Ze zullen de rechterflank goed in de gaten moeten houden. Als D66 en de ChristenUnie te hard naar links willen opstomen, dan weten ze dat ze verzet krijgen van VVD en CDA. Daar moeten ze uit zien te komen. Daar zit een groot probleem’.

De podcast terugluisteren van BNR Nieuwsradio waarin Bert aan het woord is over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2019? Klik dan hier.