Eva Nieuwsma

Consultant

Eva Nieuwsma werkt sinds februari 2017 bij Meines Holla & Partners. Als juriste is haar bijdrage bij diverse lobby- en public affairs trajecten in zowel de private als publieke sector van groot belang. Zij kijkt met een scherpe juridische blik naar wet- en regelgeving en doorziet hiervan goed de gevolgen voor de bedrijfsvoering van opdrachtgevers. Eva richt zich onder meer op het analyseren van politieke ontwikkelingen en ondersteunt opdrachtgevers door het voorbereiden en uitwerken van lobbystrategieën.

 Voorbeelden van werkzaamheden

Leisure / Entertainment

Voor een brancheorganisatie binnen de leisure sector assisteert Eva bij de strategiebepaling en de uitvoering daarvan ten behoeve van hun positionering bij de Haagse politiek.

Wet- en regelgeving

Verder houdt Eva wet- en regelgeving in de gaten en doet zij voorstellen voor lobbystrategieën ten behoeve van een grote juridische dienstverlener.

Spoorweginfrastructuur

Eveneens is Eva voor een belangrijke internationale speler op het gebied van spoorweginfrastructuur nauw betrokken bij het vormgeven en uitvoeren van lobbyactiviteiten richting Kamerleden en ministeries. Hiertoe worden door haar de politieke ontwikkelingen van wet- en regelgeving nauwgezet gevolgd en stelt zij stakeholders- en risicoanalyses op. Tevens draagt zij er zorg voor dat gesprekken met ministeries en Kamerleden worden voorbereid en gearrangeerd.

 Achtergrond

Eva is afgestudeerd in civiel recht en ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hiervoor heeft zij gedurende zeven jaar bij verschillende branche- en werkgeversverenigingen gewerkt waar zij ervaring heeft opgedaan bij uiteenlopende lobbytrajecten.