Daan Brinkman

Senior Consultant

Daan Brinkman werkt sinds 2017 bij Meines Holla & Partners. Hij is betrokken bij lobby- en public affairs-trajecten voor diverse opdrachtgevers in de private en publieke sector. Zijn werkzaamheden bestaan daarbij onder meer uit het analyseren van politieke ontwikkelingen, het opstellen van public affairs-plannen en het begeleiden van opdrachtgevers bij hun contacten met politiek en ambtelijk Den Haag.

Op dit moment is hij betrokken bij opdrachten voor organisaties die actief zijn in scheepvaart, energie, medische technologie, data, kansspelen en onderwijs.

 Voorbeelden van werkzaamheden

Medische politieke ontwikkelingen

Voor een internationale fabrikant van medische technologie volgt Daan de Nederlandse politieke ontwikkelingen op dit terrein nauwgezet en adviseert hij over te nemen stappen en interactie met beleidsmakers.

Energie

Daan maakt deel uit van het team dat een speler in de energiesector strategisch adviseert over allerhande politieke en maatschappelijke aangelegenheden.

 Achtergrond

Eerder werkte Daan tweeënhalfjaar als communicatieadviseur bij de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs, waar hij betrokken was bij de public affairs-activiteiten van de organisatie. Hij heeft masters in de richtingen Politieke Communicatie (Universiteit van Amsterdam) en Media & Communicatie (Universiteit Twente) afgerond.