Thomas Boom

 Partner

Thomas werkt sinds 2007 bij Meines Holla & Partners. Zijn focus ligt voornamelijk op Duitse opdrachtgevers die met Nederlandse politiek te maken hebben dan wel Nederlandse bedrijven die in Duitsland grote belangen hebben. Daarnaast maken ook Nederlandse opdrachtgevers met belangen in Nederland geregeld gebruik van de expertise van Thomas op het gebied van spoorvervoer en energiebeleid. 

Zowel de Duitse als de Nederlandse cultuur zijn in Thomas’ leven verankerd. Thomas is geboren en getogen in het Duits-Nederlandse grensgebied; zijn moeder is Nederlands en zijn vader Duits. Hij studeerde Duitsland-Nederland-Kunde aan de universiteiten van Münster en Nijmegen, met de afstudeerrichting Politicologie. 

Naast zijn werkzaamheden organiseert Thomas voor Meines Holla & Partners, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een intensief uitwisselingsprogramma voor Duitse en Nederlandse journalisten. Inmiddels hebben al meer dan 300 journalisten de gelegenheid gekregen om twee maanden in elkaars land te wonen en te werken. 

 Voorbeelden van werkzaamheden

Relatie Duitsland Nederland

Thomas behartigt belangen voor Nederlandse bedrijven en organisaties bij de Duitse politiek en doet hetzelfde voor Duitse bedrijven en organisaties in Nederland. 

Landelijke thema’s

Daarnaast adviseert Thomas verschillende Nederlandse overheden, provincies en gemeenten, met betrekking tot de realisatie van infrastructuurprojecten. 

Energie en spoorvervoer

Tenslotte behartigt Thomas de belangen van verschillende Duitse en Nederlandse energiebedrijven in Nederland en Duitsland en volgt hij het Nederlandse en Duitse energiebeleid op de voet.