Thomas Boom

 Partner

Thomas werkt sinds 2007 bij Meines Holla & Partners. Zijn focus ligt voornamelijk op Duitse opdrachtgevers die met Nederlandse politiek te maken hebben dan wel Nederlandse bedrijven die in Duitsland grote belangen hebben.

Zowel de Duitse als de Nederlandse cultuur zijn in Thomas’ leven verankerd. Thomas is geboren en getogen in het Duits-Nederlandse grensgebied; zijn moeder is Nederlands en zijn vader Duits. Hij studeerde Duitsland-Nederland-Kunde aan de universiteiten van Münster en Nijmegen, met de afstudeerrichting Politicologie.

Naast zijn werkzaamheden organiseert Thomas voor Meines Holla & Partners, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een intensief uitwisselingsprogramma voor Duitse en Nederlandse journalisten. Inmiddels hebben al meer dan 260 journalisten de gelegenheid gekregen om twee maanden in elkaars land te wonen en te werken.

 Voorbeelden van werkzaamheden

Grensoverschrijdende thema’s

Thomas houdt zich voornamelijk maar niet uitsluitend bezig met grensoverschrijdende thema’s. Hij behartigt belangen voor Nederlandse bedrijven en organisaties bij de Duitse politiek en doet hetzelfde voor Duitse bedrijven en organisaties in Nederland.

Rotterdamse haven- en industriegebied

Thomas is onder andere actief voor een grote onderneming in het Rotterdamse haven- en industriegebied. Duitsland is voor deze onderneming één van de grootste afzetgebieden. Thomas begeleidt daarom alle politieke en overheidscontacten die in Duitsland uitermate belangrijk zijn en geheel anders lopen dan in Nederland. De verschillen op dat vlak zijn groter dan menigeen vermoedt.

Landelijke thema’s

Daarnaast adviseert Thomas verschillende Nederlandse overheden, provincies en gemeenten, met betrekking tot de realisatie van grensoverschrijdende spoorprojecten.

Energie

Ten slotte behartigt Thomas de belangen van een groot Duits energiebedrijf in Nederland en volgt hij het Nederlandse energiebeleid op de voet.